Farmdroid spotsprayer nu gecertificeerd

FarmDroid spotsprayer ontvangt certificaat van het Deense agentschap voor milieubescherming.

Het is de eerste keer dat een autonome veldrobot een certificaat ontvangt. De certificering heeft veel aandacht gekregen van de Europese organisatie die de gemeenschappelijke richtlijnen hanteert vanwege de unieke manier waarop het systeem werkt. Deze certificering is het resultaat van nauwe samenwerking met de certificeringsautoriteiten in Denemarken en internationaal.

De inspectie werd uitgevoerd met een FarmDroid FD20 die dit seizoen heeft gezaaid, mechanisch onkruid heeft gewied in en tussen de rijen en gericht gewasbeschermingsmiddelen heeft toegepast in een bietenveld in Denemarken op het eiland Falster.

De FarmDroid FD20 is al goed getest in biologische teeltsystemen, waar de machine al enkele jaren met succes in de praktijk wordt gebruikt. Het Spot Application System markeert de intrede van FarmDroid in de conventionele landbouw, waar het gebruik maakt van alle voordelen van het FarmDroid platform.

Het Spot Application System is in principe een “microspuit”, die alleen onkruid, plagen en ziekten behandelt en microbemesting toepast in een klein gebied rond de planten. Het systeem kan dus tot 94% besparen in vergelijking met traditionele methoden, waardoor het een effectief middel is om aan de eisen en verwachtingen van overheden en bedrijven te voldoen.